Röviden rólunk

  • ALAPÍTÁS

    A Cívis Humán Szociális és Gyermekvédelmi Központ Nevelőszülői Hálózatát 2016 nyarán alapította a Magyar Pünkösdi Egyház Kelet Humán Szolgálata.  Működésünket a folyamatos növekedés jellemzi, mind a szakmai munka tekintetében, mind a hozzánk kihelyezett gyermekek számát tekintve.

Meggyőződésünk, hogy magas szintű szakmai munkával, hitünkkel, odafigyelésünkkel elősegítjük az ellátást igénybe vevő gyermekek életminőségének javítását.

Magyarországon ma több mint 23.000 gyermek nevelkedik a gyermekvédelmi szakellátásban, ebből 15.000 gyermek nevelőszülőknél van kihelyezve.

Küldetésünknek tartjuk:

– Isten és mi is minden emberi életet értékesnek tartunk,

– segíteni a már megszületett gyermekek családban való felnövekedését.

A nevelőszülői szakellátás jelentősége, fontossága abban rejlik, hogy vér szerinti családot helyettesítő, otthont nyújtó ellátást biztosítsunk a krízis helyzetben lévő kiskorúak, fiatal felnőttek számára. A hatályban lévő, különböző jogszabályok védik a család intézményét, de amennyiben a család az alapvető funkcióját nem képes betölteni, szükséges egy olyan ellátási forma, amely családot helyettesítő védelmet nyújt, figyelembe véve a gyermek mindenek felett álló érdekének biztosítását. Ezt a helyettesítő célt tölti be a Cívis Humán Szociális és Gyermekvédelmi Központ Nevelőszülői Hálózata.

Szakmai programunk (2022.01.01.)

Ellátási területünk: Az ország egész területe.

Működési területünk jelenleg Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye, Hajdú-Bihar vármegye, Borsod-Abaúj-Zemplén vármegye, valamint Jász-Nagykun-Szolnok vármegye.

Nevelőszülői Hálózat működési területei